bok-och-klok-stor-3

Amazon cover image
Image from Amazon.com

Queera tider : hbtqi då och nu / Edward Summanen ; illustrationer: Adrian Malmgren.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Rabén & Sjögren, 2021Description: 226 sidor illustrationer 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789129726442
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 306.76 23/swe
Other classification:
  • Ohjh,u
Summary: Hur har synen på personer som bryter mot normer kring kön och sexualitet förändrats under historiens gång? Vilken utveckling har skett när det kommer till hbtqi-personers rättigheter i Sverige? Vilka frågor är aktuella just nu? Och vart kan du vända dig om du har frågor om trans eller könsidentitet? "Queera tider - hbtqi då och nu" tar upp olika aspekter av att vara queer. Frågor får svar, och berättande texter varvas med intervjuer och skildringar av personer som varit betydelsefulla eller på andra sätt gjort avtryck. Det här är en bok som både inspirerar och informerar, såväl som lyfter fram delar av historien som det talas alldeles för lite om.
List(s) this item appears in: Identitet, HBTQ och kärlek över gränser, uHc, UV, Heden | HBTQ+
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Home library Call number Status Date due Barcode Item holds
Faktabok Faktabok Brattebergsskolan Brattebergsskolan Fakta, O Available 80068704939F5
Faktabok Faktabok Hedens skola Hedens skola uOhj, S Available 8006833566555
Total holds: 0

Hur har synen på personer som bryter mot normer kring kön och sexualitet förändrats under historiens gång? Vilken utveckling har skett när det kommer till hbtqi-personers rättigheter i Sverige? Vilka frågor är aktuella just nu? Och vart kan du vända dig om du har frågor om trans eller könsidentitet? "Queera tider - hbtqi då och nu" tar upp olika aspekter av att vara queer. Frågor får svar, och berättande texter varvas med intervjuer och skildringar av personer som varit betydelsefulla eller på andra sätt gjort avtryck. Det här är en bok som både inspirerar och informerar, såväl som lyfter fram delar av historien som det talas alldeles för lite om.

Li

There are no comments on this title.

to post a comment.
Öckeröarnas skolbibliotek