bok-och-klok-stor-3

Amazon cover image
Image from Amazon.com

Vem har sagt något om kärlek? : att bryta sig fri från hedersförtryck / Elaf Ali.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Rabén & Sjögren, 2021Description: 233 sidor 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789129726893
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 364.1509485 23/swe
Other classification:
  • Hc.01,u
  • Ohdib-c
  • Ohja-c
  • Lz Ali, Elaf
Summary: Vem har sagt något om kärlek? är en personlig och gripande skildring av hur ett hedersstyrt liv i Sverige kan se ut. En direkt inblick i de förhållningsregler och förbud som präglade författarens uppväxt, och som ingen av klasskompisarna kände till eller fick veta någonting om. Minnena av ett dagligt förtryck som utövades av de människor som stod henne allra närmast. Det är också berättelsen om en frigörelse. Om modet som krävs för att gå sin egen väg, och styrkan för att göra upp med sin och sina föräldrars världsbild och historia. De gestaltade kapitlen som sträcker sig över tre decennier varvas med hedersrelaterade faktaavsnitt och intervjuer med författarens föräldrar som delger hur de förhåller sig till hedersnormer i dag.
List(s) this item appears in: Barnkonventionen
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Home library Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok 12-15 Bok 12-15 Brattebergsskolan Brattebergsskolan Biografier, A Available 800705176102A
Bok 12-15 Bok 12-15 Hedens skola Hedens skola uHc, A Checked out 2023-12-21 80068530273A3
Total holds: 0

Originalupplaga 2021

Vem har sagt något om kärlek? är en personlig och gripande skildring av hur ett hedersstyrt liv i Sverige kan se ut. En direkt inblick i de förhållningsregler och förbud som präglade författarens uppväxt, och som ingen av klasskompisarna kände till eller fick veta någonting om. Minnena av ett dagligt förtryck som utövades av de människor som stod henne allra närmast. Det är också berättelsen om en frigörelse. Om modet som krävs för att gå sin egen väg, och styrkan för att göra upp med sin och sina föräldrars världsbild och historia. De gestaltade kapitlen som sträcker sig över tre decennier varvas med hedersrelaterade faktaavsnitt och intervjuer med författarens föräldrar som delger hur de förhåller sig till hedersnormer i dag.

Li

There are no comments on this title.

to post a comment.
Öckeröarnas skolbibliotek