bok-och-klok-stor-3

Amazon cover image
Image from Amazon.com

Pojkarna : roman / Jessica Schiefauer.

By: Schiefauer, Jessica, 1978-Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: MånpocketPublisher: Stockholm : Månpocket, 2012Manufacturer: Tyskland Edition: [Ny utg.]Description: 198 s. 18 cmISBN: 9789175030784Subject(s): Flickor -- barn- och ungdomslitteratur | Vänskap -- barn- och ungdomslitteratur | Växthus -- barn- och ungdomslitteratur | Blommor -- barn- och ungdomslitteratur | Förvandlingar -- barn- och ungdomslitteratur | Könsroller -- barn- och ungdomslitteratur | Identitet -- barn- och ungdomslitteratur | Bli vuxen -- barn- och ungdomslitteratur | Sexdebut -- barn- och ungdomslitteratur | Ungdomsbrottslighet -- barn- och ungdomslitteratur | Mord -- barn- och ungdomslitteratur | Sexuella trakasserier -- barn- och ungdomslitteraturGenre/Form: Ungdomsböcker | PocketböckerDDC classification: 839.738 Summary: Vi fyllde fjorton år den våren, Bella, Momo och jag. Vi höll oss för oss själva. Om vintereftermiddagarna var vi oftast i Momos rum, men under den varma delen av året satt vi i Bellas trädgård, eller inne i växthuset om det regnade. Vi levde mitt i allt detta sprakande och det fick mig att glömma att jag var Kim, att jag hade en kropp som växte och sprängde. Växthuset var en frizon, ett rum att gå till där andra lagar gällde. På dagarna utstår Kim tillsammans med sina tjejkompisar Bella och Momo killarnas kränkningar, men på nätterna dricker de av nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar. Kim kan inte få nog av friheten i en annan kropp och blir som pojke också kär i Tony. Tillsammans upplever de både spänning och attraktion, men som tjej är inte Kim intressant för Tony. Pojkarna är en tonårsskildring som ingen annan. Den kombinerar det plågsamt vardagliga med det vackert magiska i en berättelse om uppväxt, förvandling, kärlek och systerskap.
List(s) this item appears in: Att vara ung | Identitet, HBTQ och kärlek över gränser, uHc, UV, Heden
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Home library Call number Status Date due Barcode Item holds
Unga vuxna Unga vuxna Öckerö
Brattebergsskolan
Ungdom, S Checked out 2020-06-26 80062472859E4
Unga vuxna Unga vuxna Öckerö
Hedens skola
Unga vuxna, S, Pocket Checked out 2023-03-09 800628736947C
Total holds: 0

Originalupplaga 2011

Bo Annan upplaga kan finnas vid biblioteket

Vi fyllde fjorton år den våren, Bella, Momo och jag.
Vi höll oss för oss själva.
Om vintereftermiddagarna var vi oftast i Momos rum, men under den varma delen av året satt vi i Bellas trädgård, eller inne i växthuset om det regnade.
Vi levde mitt i allt detta sprakande och det fick mig att glömma att jag var Kim, att jag hade en kropp som växte och sprängde. Växthuset var en frizon, ett rum att gå till där andra lagar gällde.
På dagarna utstår Kim tillsammans med sina tjejkompisar Bella och Momo killarnas kränkningar, men på nätterna dricker de av nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar.
Kim kan inte få nog av friheten i en annan kropp och blir som pojke också kär i Tony. Tillsammans upplever de både spänning och attraktion, men som tjej är inte Kim intressant för Tony.
Pojkarna är en tonårsskildring som ingen annan. Den kombinerar det plågsamt vardagliga med det vackert magiska i en berättelse om uppväxt, förvandling, kärlek och systerskap.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Öckeröarnas skolbibliotek